Metoda de exploatare aplicată în prezent: camere mici și pilieri pătrati – varianta cu tavan boltit. Extracția sării se realizeaza descendent, pe etaje de exploatare.
Desprinderea sării din masivul de sare se face printr-o tehnologie de lucru similară cu cea aplicată pe plan mondial și cuprinde urmatoarele operații:
Copturirea și cioplirea suprafețelor create în ciclul anterior, eliminandu-se astfel pericolul de desprindere a blocurilor de sare din tavan și pereți în timpul operației de excavare. Lucrarile de copturire se execută manual din nacela utilajelor de copturit.

Havarea constă în executarea ununi fagaș orizontal la baza frontului, pe toata latimea camerei, cu înaltimea de 140-160 mm pe o adancime de 3 m. Fagașul se execută cu haveza.
Perforarea gaurilor de mina se execută cu instalatia de perforat Secoma. Plasarea și perforarea găurilor de mina se realizează în conformitate cu schema de perforare-împuscare.


Încarcarea și împuscarea găurilor de mină.
Încarcarea cu exploziv se execută manual din nacela utilajelor, derocarea se realizeaza prin împuscarea gaurilor încarcate .

Transportul sării de la frontul împuscat la stația de primire, se face cu autobasculante, echipate cu motoare Diesel. Încarcarea sării în autobasculante se face cu autoîncarcator frontal STALOWA-WOLA .
Sarea, deversată în silozul colector echipat cu grătar fix cu ochiuri de 400 mm x 400 mm, alimentează banda transportoare prin intermediul alimentatorului cu placi.

Cu ajutorul benzilor transportoare, montate în subteran, sarea paraseste „întunericul vesnic” pentru a ajunge la „lumina soarelui”, în instalația de preparare unde se obtin produse de calitate, unanim apreciate pe piața internă si internatională. Transportul la beneficiari se realizeaza cu mijloace auto si C.F.R.

Tăiere blocuri sare

Sonde extracție saramură și Secția Sare Soluție